Algarve

Algarve

Portugali
Tervetuloa Algarveen, eteläisen Portugalin kauniille alueelle, joka on eräs lomamatkalaisten suurimmista suosikeista. Tulija ihastuu välittömästi meren herkkuihin, kultaisina hohtaviin hiekkarantoihin ja raikkaaseen tuuleen. Algarven ylpeys ovat oivallisesti varustellut golfkerhot, joten seuraavan lomasi onnistuminen on taattu. Paikalliset puhuvat Algarven kaksista kasvoista: sisämaasta ja rannikosta. Ne tarjoavat erilaisia kokemuksia ja nähtävyyksiä, mutta kumpikin kannattaa kokea. Jos haluat tutustua arkielämään Portugalissa, vieraile Albufeiran vanhassa kaupungissa ja ihaile sen värikkäitä rakennuksia mukulakivikaduilla kävellen. Jos taas haluat ottaa aurinkoa, snorklata ja löytää koskematonta luontoa, suuntaa Praia do Camilon ja Praia da Marinhan kaltaisille rannoille.

Kohokohdat golfaajille alueella Algarve

 
 
22
Golfkentät
300
Aurinkoisia päiviä
2 EUR
Olut (pint)
0,50 EUR
Taksi 1 km
 
 

Mitä tehdä alueella Algarve

Golf course - Ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

Algarven rannikko on yli 200 km pitkä, joten ei ole mitenkään yllättävää, että merenelävät ovat pääosassa paikallisessa ruokavaliossa. Muistathan kokeilla useita paikallisia ruokalajeja, sillä Algarvessa on tarjolla kalaa kaikilla mahdollisilla tavoilla valmistettuna. Yksi tunnetuimmista ruokalajeista on Bacalhau à Brás, joka valmistetaan munakokkeliin sekoitetusta silputusta turkasta, paistetuista perunoista ja sipulista.

Jos olet sen sijaan enemmän makean perään, niin Algarvesta löytyy myös sokerisempia vaihtoehtoja. Johanneksenleipäpuu, eli carob, on useiden ruokalajien salainen ainesosa: näihin lukeutuvat muun muassa Tarte Mista Algarvia (viikunoita ja manteleita sisältävä maukas piirakka) sekä Tarte de Alfarroba (suklaalta maistuva ja manteleil).

Golf course - Rannat

Rannat

Algarve tarjoaa kaikkea, mitä täydelliseen päivään rannalla tarvitaan: aurinkoisen ilmaston, hienoa valkoista hiekkaa ja kirkasta, tyyntä vettä. Rakastetuimpiin rantoihin kuuluvat Praia de Odeceixe, Praia do Martinhal ja Praia do Alvor.

Rannikolla on lukuisia luolia ja kalliomuodostelmia tutkittaviksi. Paikalliset esittelevät Algarven kätketyt helmet opastetuilla laivamatkoilla. Kaksi luolaa erottuu erityisesti joukosta: Benagil ja Zorreira. Älä jätä niitä väliin, koska kokemus on taatusti unohtumaton.

Golf course - Serra de Monchique

Serra de Monchique

Serra de Monchique on kiintoisa vaihtoehto niille, jotka haluavat käyttää vapaa-aikansa aktiivisemmin. Lähde vaikkapa pitkälle kävelyretkelle, maastopyöräilemään tai tarkkailemaan lintuja. Valitsit minkä tahansa, silmiesi eteen avautuvat upeat panoraamat Algarven maisemista.

Jos kaipaat rentoutumista, ota suunnaksi Caldas de Monchique, huomaamaton kylpylä Monchiquen kylän lähellä. Kylpylän veden uskotaan olevan Algarven parasta ja auttavan reumatismiin ja eräisiin hengityselinten sairauksiin. Täydellinen paikka mielen kirkastamiseen ennen seuraavaa golfkierrosta.